Osteopati

Osteopati har funnits sedan 1800-talet och går ut på att osteopater behandlar besvär med händerna som främsta redskap. Har du problem med värk i leder eller tillfällig smärta i olika kroppsdelar kan det vara värt att testa att gå till en osteopat. Osteopati är en form av alternativmedicin där läran om hur kroppen fungerar och hur olika kroppsdelar samverkar med varandra kan hjälpa människor till bättre förståelse för hur olika besvär hänger ihop.

Besvär osteopater kan lindra

  • Smärta i muskler och leder
  • Artros, exempelvis höftledsartros
  • Belastningsskador
  • Huvudvärk
  • Stressrelaterade besvär

Bästa osteopaten i Göteborg

Vill du hitta den bästa osteopaten i Göteborg kan du kolla hemsidan osteopatgöteborg.se. De listar flera välkända och populära kliniker runtom i Göteborg. Du kan bli tipsad om osteopater som passar ditt behov och om du fyller i ett kontaktformulär där du beskriver dina besvär gör de jobbet åt dig att matcha rätt kompetent person för dig. Ett enkelt sätt för dig som vill spara tid och vill bli kontaktad utan att själv försöka få tag på en osteopat. Pris kan skilja sig mellan olika behandlare men priset brukar ligga runt 700–1000 kr/behandling.

Hitta certifierade osteopater

Vill du hitta en osteopat nära dig kan du läsa vidare på SOF, Svenska Osteopatförbundet som listar olika kliniker på olika orter. SOF ställer höga krav på medlemmar i förbundet och för att säkerställa att du kommer i kontakt med en professionell osteopat ska du kolla om de är med i förbundet och uppfyller en så kallad CEN-standard. Det kan liknas med frisörers gesällbrev och det kräver många utbildning- och undervisningstimmar för att nå upp till CEN-standarden.

Osteopati - Funkar det?

Ja, osteopati funkar. Det har blivit en mer accepterad behandlingsmetod för smärtor av olika slag. Vill du få en fördjupad förståelse på hur kroppen hänger ihop och hur vissa kroppsdelar kan påverkas av varandra är det värt att testa metoden. En osteopat är inte bara duktig på att behandla fysiska krämpor utan kan även komma med tips och rekommendationer på kost, träning och andra hälsorelaterade frågor. Därmed kan kontinuerlig osteopati hjälpa din generella hälsa med bättre kroppsförståelse.

Olika behandlingsmetoder

Det finns lite olika behandlingsmetoder för osteopati. Inom denna typ av behandling fokuseras det på tre olika system i kroppen;

  • Parietala systemet- skelett, leder och ledband & muskler
  • Viscerala systemet- förbindelser mellan kroppens inre organ
  • Kranio sakrala systemet- huvudet

Beroende på vilket av dessa tre system som du har problem med kan du få förslag på olika typer av behandlingsmetoder. Vill du läsa mer om olika behandlingsmetoder kan du läsa mer om det på osteopatgöteborg.se.

Läs mer